Радио Пулс Гроцка данас прославља 20. рођендан

Данас 19. децембра 2017. године тачно је 20 година постојања радија Пулс Гроцка.

Пре тачно две деценије на Светог Николу 1997. године пуштен је у рад предајник који је опслуживао подручје урбаног дела општине Гроцка а радио Пулс је тада био први једини локални медиј на подручју општине Гроцка.

Почетак рада радија затекло је турбулентно стање у земљи јер су се у то време још увек осећале последице инфлације и ратова у региону, а недуго затим задесили су се рат на Косову и Метохији а потом и бомбардовање Републике Србије, а затим и смене власти 5. Октобра 2000. и последња смена власти у Мају 2012. године. Како су се мењале политичке ситуације у земљи, то се одразило на промене у општини Гроцка на локалној политичкој сцени где је долазило до честих промена у структурама локалних власти.

Регулација медијског тржишта у општини Гроцка наступила је 2007. године када је од стране Републичке радиодифузне агенције расписан конкурс за две радио фреквенције за емитовање радио програма на подручју општине Гроцка. Средином 2008. године одлуком Савета Републичке радиодифузне агенције донета је одлука да једну од две локалне фреквенције за територију Општине Гроцка добије Радио Пулс Гроцка те је од 1. Августа 2008. године започето емитовање програма на додељеној фреквенцији 88,7 МегаХерца са седиштем у Гроцкој од када Радио Пулс Гроцка добија модернији и забавнији идентитет под слоганом „У ритму Вашег срца“.

До сада је промењено 5 власника радија а све време током свог постојања радио је увек био испуњен малом, младом и перспективном екипом која се трудила да позитивним духом, енергијом и новим идејама обоји програм који је упркос околностима задржао доследност независног, објективног, потпуног и благовременог информисања грађана. Као такав Радио Пулс Гроцка, машала, траје већ две деценије и опстаје од некада тешких времена у којима је радио имао утицајну улогу у локалној заједници до данашњег кризног времена када нове технологије технологије обузимају велики део улоге у информисању и забави друштва што угрожава опстанак локалних радија.

Радио Пулс Гроцка је музички опредељен за домаћу забавну и народну музику, али има места и за емисије у којима се емитују највећи хитови са светске музичке сцене.

Програм је обојен занимљивим колажним садржајем и пробраним емисијама. Трудимо се да причамо само онда када имамо шта да кажемо, а дајемо и могућност нашим слушаоцима да дају своје предлоге, све у циљу побољшања квалитета програма.

Од средине 2016. године Радио Пулс Гроцка добија новог власника а самим тим и нови тим, а крајем 2016. године продужена је дозвола на још 8 година која траје до 2. Децембра 2024. године, истовремено уз продужење дозволе урађена је и дислокација (премештај) предајника на локацију село Пударци (у општини Гроцка), иначе највишу тачку у општини Гроцка са надморском висином 286 метара чиме је након 8 година делимично решена непокривеност сигнала на већем делу територије општине Гроцка и шире околине.

 

Радио Пулс Гроцка се може слушати на фреквенцији 88,7 МегаХерца у стерео техници са РДС-ом на територији општине Гроцка и широј околини као и путем интернета на wеб адреси: